Herrekijker (leskist) voor organisaties

Voor wie niet blind is, is kijken gratis. Toch zien we de dingen vaak pas door er een naam aan te geven. We lopen of fietsen door de stad en het oog trekt dan vanzelf naar dingen die opvallen: ‘Hé, een hijskraan’, ‘O jee, een ongeluk’, ‘Ah gut, lief hondje’. Maar in de tussentijd, als er even geen opvallende dingen voorhanden zijn, zien we vaak veel meer dan we zelf doorhebben – en dus zien we een heleboel niet.
Citaat van Arnoud Holleman uit ‘Hoor de zon’.

Voor musea, natuurcentra, naschoolse opvang en andere kunst- en natuurinstellingen is het mogelijk om Herrekijker als vast programma onderdeel een duurzame leskist aan te schaffen. Al het lesmateriaal, werkbladen en kunst-kijkbladen is verzameld in één duurzame kist, te gebruiken zo vaak u wilt.

Daarnaast hebben wij regelmatig het Herrekijker programma op maat gemaakt voor tentoonstellingen en/of bijzondere locaties in de natuur of stad, waarbij er o.a. nieuwe opdrachten bedacht werden voor specifieke kunstwerken.

De duurzame kist bevat materialen waarmee 10 buitenlessen van ± 90 minuten gegeven kunnen worden aan groepen tot ongeveer 30 kinderen of ouders met hun kinderen en/of volwassenen. Elke middag staat een ander thema centraal. Zoals bijvoorbeeld Schaduwen & Vlekken, Kleur, Tijd & sporen of Water & Lucht. De 10 middagen vormen een samenhangend geheel, maar kunnen ook los van elkaar gegeven worden. Oudere kinderen kunnen jongere kinderen helpen.

Belangstelling? mail naar: info@herrekijker.nlInhoud leskist: Elke kist bevat standaard geplastificeerd lesmateriaal, kunst-kijkbladen, 2 camera's en te kopiëren werkvellen. Daarnaast 10 gevulde draagtasjes die de deelnemers mee kunnen nemen, gevuld met schrijfplankjes, potloden en bewaarzakjes.
Herrekijker is een kunst- en natuur-educatief programma voor het onderwijs, musea en natuur centra wat gaat over het ontdekken van je eigen, unieke blik op je dagelijkse omgeving en het ontwikkelen van een bewuste houding ten opzichte van de dingen om je heen. Het Doorkijkers kaartspel is een spel wat je leert om te kijken naar kunst.
ACHTERGROND FOTO
Giuseppe Penone • 'Otterlo Beech'
Kroller-Muller Museum, Otterlo, Nederland
scupture, boom van brons
Klik voor
volledig beeld