Roger Hiorns


Kunstwerk: vuur uit een put in de straat
het is ooit een performance geweest in Londen en er is nog een gebruiksaanwijzing om het zelf te doen. Hij woont in Londen

Hieronder een omschrijving het het vuur kunstwerk:

Locatie: buiten op straat
Benodigdheden: afvoerput, T-shirt, 100% pure alcohol, lucifers
Instructie: ga bij een afvoerput staan, speur vanuit je ooghoeken de straat af naar politie, indien kust veilig, drenk het T-shirt in de alcohol, steek het in de hens en gooi het in de put, woesh! Dit komt niet van de IRA of Al Qaeda website of uit een obscuur blaadje over zelfmaakbommen maar uit het brein van Roger Hiorns. Dertig jaar, Brit en beeldhouwer. Een tijdje geleden heeft hij deze ‘performance’ in de steeg achter zijn huis uitgevoerd. Hij overwoog even om het vuur brandend achter te laten. Maar toen hij zich bedacht hoeveel politie het op de been zou brengen en dat het mensen bang zou maken, zag hij daar vanaf. Niemand zag zijn ‘firepiece’ behalve hijzelf. Hij maakte er een foto van en noemde die Fleet Street (detail), naar de straat waar hij woont in Londen.

http://www.metropolism.com/


No Comments, Comment or Ping