Batia Suter


Een enorme verzameling afbeeldingen waarin wel een rangschikking voelbaar is, maar niet meteen duidelijk is welke dat zou kunnen zijn. Batia verzamelde afbeeldingen waarvan een bepaalde kwaliteit haar direct greep. Ze kocht soms een boek vanwege die ene mooie foto. Om het geheel te destilleren plaatste ze de afbeeldingen op A4tjes, met bronvermelding en bijschrift. Volgens de psycholoog C.G. Jung is het herkennen en plaatsen van beelden op een emotioneel en intuïtief niveau een overlevingsfunctie van de mens. Hij heeft het over archetypen en symboliek. Vanuit dat idee ging Batia Suter steeds gerichter zoeken en begon ze de verzameling te ordenen naar inhoudelijke en visuele overeenkomsten.

Wim Brands sprak met Batia Suter over haar boek ‘Parallel Encyclopedia’.
http://www.vpro.nl/programma/deavonden/afleveringen/34259212/items/35394958/


No Comments, Comment or Ping